Sign in or Create your own Travel blog
Select Location: 

View Entire Trip

Share |
    

Sunday 18 May 2008
Cusco, Peru

Carta a Manco Cápac fundador de l'imperi Inca

Estimat i excel.lentíssim Manco Cápac,

Li escric amb tota la humiltat i el respecte que em mareix el fundador d'aquest gran imperi anoment Inca. Confio i desitjo que no es prengui aquesta carta com una ofensa, senzillmment intento posar-lo al corrent del que actualment és l'anomenat Machu Pichu.
Primerament cal remarcar, com a fet xocant, que actualment es fa dificil, per no dir impossible, caminar per aquelles terres sagrades, si excel.lentíssim, t'obliguen a contrectar una agència per poder caminar.
Després d'aquests quatre dies caminant s'arriba al poble anomenat Aguas Calientes, poble que no coneixerà ja que és un nou poble turístic construit únicament per facilitar l'accés a les actuals ruines del Machu Pichu i per xuclar la sang als pobres caminants que arriben sense un miserable sol.
Recordarà bé aquell poble construït entre dos muntanyes, a gran alçada, aïllat, que apareixia de sobte, totalment integrat a les muntanyes amb aquelles terrasses de pedra, quan després de dies caminant arribaves pel camí inca, increïble, ho recorderà bé, oi? Aquell poble anomenat orgullosament Machu Pichu. Bé doncs...actualment molt em temo que ha canviat moltíssim, després de llevar-te a les 5 del matí i pujar a les fosques uns 45 minuts d'escales, què et trobes excel.lentíssim? Un culló de gent aburgesada fent cua com si de Port Aventura es tractés que ha pagat 12 dolers per pujar en bus, això si, van ben equipats, amb els seus bastonets, les seves botes de trekking i el seu barret d'explorador. Molta, molta gent....moltíssima gent i un guia a qui escoltar que no deixa de dir extraordinaries parides, on deixa clar que tot el que va provenir d'europa només va fer mal i que vostès, senyors incas, bé, podreim dir que la raó i la lògica l'hem heredat de vostès.
Ai senyor Manco Cápac, que ha pogut passar per arribar on s'ha arribat...Com poden ser capaços de mal vendre el patrimoni més gran que els hi queda? No creu que ja se l'han carregat prou? Pagar, pagar i pagar. Turistes, turístes i més turístes. Aquesta és la impresió que un es pot endur únicament de la muntanya misteriosa.
Però sap, li explicaré un secret que possiblament molta gent hagi sentit i no hagi realitzat. Com sap, el poble es troba al peu de la muntanya vella(machu pichu), doncs si és capaç de pujar la gran quantitat d'escales que hi ha i arribar al punt més alt(3400 metres) d'aquesta muntanya, desde allà serà capaç d'aïllar-se de la multitud, les persones passaran a ser diminuts puntets i per fi, predominarà la tranquil.litat. Només des d'allà vam ser capaços els meus companys i jo de gaudir plenament d'aquesta muntanya impresionant.

Atentament tres joves víctimes del turisme.

0 Comments for this Travel blog entry

diarios de motocicleta II

Travel blog by janeijanu

 


estimats tots, com sabeu el jané i jo ens hem trobat obligats a fotre el camp de carcelona i recorre 30mil milions de kms en bus durant 3 mesos per akell continet tan desconegut i tan ple de bitxus ke et piken i et mors com és sudamericaa!!

visitors: 60,148

Currently in:

La Paz, Bolivia

Buy this Blog on CD!  More...


Makes a great gift for anytime!

Photo Album

 • Untitled

  Cusco

  Peru

  Untitled
 • Untitled

  Cusco

  Peru

  Untitled
 • Untitled

  Cusco

  Peru

  Untitled
 • Untitled

  Cusco

  Peru

  Untitled