Sign in or Create your own Travel blog
Select Location: 

View Entire Trip

Share |
    

[x]

Give a Gift of Full membership to this member!

Friday 20 Oct
Medellin, Colombia

Pablo Escobar Medellin

Pablo Escobar`s - Medellin.

Efter at have tilbragt 5 dage i naturen lidt udenfor Manizales på den skønne Finca Mirador, hos Majid som er noget af det mest hjælpsomme man kan forestille sig, var det tid til at tage bussen videre til Medellin. Inden vi kom afsted kom han lige med bananer og appelsiner vi skulle have med til turen. Dagen før havde han kørt os ind til byen og udpeget for os hvor vi kunne printe vores næste flybilletter ud, vi havde aldrig fundet det selv, i en parkeringskælder under et shoppingcenter. At der så tilmed lå en skønhedssalon ved siden af, hvor jeg fik manicure og pedicure for 50 kr var et ekstra plus:-)

Turen med bussen var igen en af disse nærdødsoplevelser, hvor vi gang på gang var vidne til chaufførernes dødsforagt, at overhale i et sving uden nogen anelse om der kommer modkørende er normalt. Selvom der kun var 180 km til Medellin tog det 5 timer, da hele turen var op og ned i bjergene, stort set serpentiner sving hele vejen.

Karl ville gerne opleve området hvor en af de gennem tiderne mest kendte narkobaroner Pablo Escobar var hjemmehørende.

Hvem var P.B.:

P.B. Blev ufattelig rig på kokain smugling, på et tidspunkt sad han på 80% af markedet. Han var en af de rigeste i verden, hans indtægt var i slutningen af sin karriere på 22 milliarder om året. Han var så rig at han tilbød at betale hele Columbias udenrigsgæld, hvis de ville lade ham være i fred. Men alting har en ende selv for de rige, i 1993 blev han skudt. 

Vi tilmeldte os en guidet tur, hvor vi var rundt for at se hvor han blev myrdet, hvor han boede, hvor han er begravet og andre meget interessante fakta om tiden hvor Columbia var verdens kokain centrum, der nu angiveligt er rykket til Mexico. Mange colombianere ser helst man helt glemmer den tid. På turen var der enkelte lokale colombianere, der stoppede os og gerne ville sikre sig at vi fik den rigtige historie om hvor forfærdelig den tid var. Og det var en frygtelig tid, guerilla krig, indbyrdes krigene narkokarteller, regeringen og militæret kæmpede mod hinanden og mange uskyldige blev dræbt. På et tidspunkt var Medellin syd Amerikas farligste by. 

Men de var alle gode katolikker, der ikke forsømte en chance til at bede jomfru Maria om hjælp til alt muligt. Det kunne være at velsigne deres våben, give dem hjælp til at klare kampene med andre. Vi så et sted i Medellin, hvor nogen på et tidspunkt opstillede et alter og en figur af Jomfruen. Her kan man købe en lille marmor plade med indskrift, der beskriver ens taknemlighed når ens ønske virkeligt gik i opfyldelse.

Jomfruen havde meget travlt i de dage. Der blev fortalt en historie om en hændelse, der blev overhørt en gang ved alteret. En af PEs unge soldater var der for at få velsignet sine våben og ved siden af sad en morlil, der også havde et ønske til jomfruen. Knægten blev irriteret over kvinden og gik hen til hende. Han gav hende herefter 300.000 colombianske pesos, hvilket var mange penge, og bad hende om at pisse af. Hun måtte jo forstå at hun ikke skulle forstyrre jomfruen med sine små problemer.

Man skal stadig værre opmærksom, men ikke så meget anderledes end mange andre steder i verden. Lad vær med at se rig ud, vift ikke med værdier og hold øje med dine omgivelser. Alt sammen noget vi fint klarer. Men alligevel skiller vi os tydelig ud med vores lyse skind, lyse hudfarve og blå øjne. Man skal lige vænne sig til at blive overbegloet. 

2 dage blev det til i Medellin, næste stop blev Cartagena der ligger i det nordlige Columbia ved det caribiske hav. Med bussen ville det tage 13 timer, så med bevidstheden om chaufførernes dødsforagt, valgte vi at flyve. Fik købt billetter, hvorefter vi fik fortalt at Avianca flyselskabet strejkede og havde gjort det længe. Men uvist af hvilken grund var vores fly ikke aflyst.

Her i Cartagena er der varmt, 34 graders og fugtigt. Lidt kontrast til byerne i bjergene hvor vejret er som en god sommerdag derhjemme. Så nu står den på oplevelser i en by i gammel kolonistil.

0 Comments for this Travel blog entry

Travelling Danes i Mellem Amerika

Travel blog by vinther

 


Fra den 3/10 - 16/12 2017rejser vi rundt i Panama, Columbia, Costa Rica, Nicaragua og Honduras.

visitors: 5,054

Currently in:

Leon, Nicaragua

Buy this Blog on CD!  More...


Makes a great gift for anytime!

Photo Album

 • Det...

  Medellin

  Colombia

  Det forskønnes
 • Pablo...

  Medellin

  Colombia

  Pablo Escobars gravsted
 • Jomfru Marias...

  Medellin

  Colombia

  Jomfru Marias alter