Sign in or Create your own Travel blog
Select Location: 

View Entire Trip

Share |
    

Tuesday 7 Nov 2017
Samara beach, Costa Rica

Besøg hos tante Angela Samara Beach.

Besøg hos tante Angela, Samara Beach, Costa Rica.

Turen fra Panama City til Samara Beach i Costa Rica forløb uden problemer. Først en times flyvning til San Jose, så med taxa til bus stationen, 30 $ dyrt, men nogen gange er der ikke andre muligheder end taxa, fandt let bus stationen efter Angeles anvisning. Videre med bus 5 timer, hvilket var billigt, ca 80 kr for os begge. Fra bus holdepladsen i Samara måtte vi lige spørge os lidt for, havde fået adressen af tante Angela, men tog fejl af øst og vest. Men pludselig cyklede en mand op på siden af os og spurgte om vi var familie til Angela, han var sendt ud for at spotte os, så hurtigt kom vi på rette vej.

Velkomsten var meget hjertelig, vi havde ikke set hinanden i 41 år, Karl havde aldrig mødt hende, straks følte vi os på som længe ventede familie medlemmer.

Og hvilket fantastisk sted.

Angela flyttede hertil for 20 år siden fra Canada, byggede sit eget hus, der nu fungerer dels som egen bolig og dels som pensionat med 3 værelser. Da det er lav sæson nu, er der ikke så meget udlejning, også fordi hun helst vil leje ud i længere perioder. Så vi fik tildelt et værelse med bad på 1. salen med balkon. Så vi havde mulighed for både at være privat og være sammen med Angela. Som det tit sker når vi er steder, forelskede vi os totalt i stedet, så vi blev 6 dage. Morgen og aftensmad spiste vi sammen, da Angela ikke er så glad for at lave mad, klarede vi en stor del af middagene. Specielt bøf med løg var hun begejstret for og fik lært at udtale det, så hun kan bede om det når vi kommer igen om ca 4 uger.

Samara er en lille by ud til Stillehavet. Meget afslappende sted, hvor man har formået at undgå høje bygninger, så når man kikker fra vandsiden, ser det næsten ud som om der ingen by er. Men der kommer mange turister i højsæsonen. Ved stranden ligger de små restauranter side om side, så man næsten kan sidde med tæerne i vandkanten.

Stranden er helt fantastisk, bred og lang. Kun sand, både på land og i vandet. Lige nu er der gode bølger, så man faktisk kan surfe lidt, derfor skulle man også passe lidt på når man badede. Stranden er en beskyttet bugt, beskyttet af koralrev, der desværre er mere eller mindre dødt, dels pga. et jordskælv der hævede havbunden med 1 meter, men også pga. klima forandringer. Så vi fik ikke snorklet, men vi badede flere gange hver dag, da vand temperaturen var omkring de 28 grader. Selvom der er regntid lige nu, var det kun en mere eller mindre stor byge hver eftermiddag, ellers var det meget varmt.

Et sted som Samara er oplagt til afslapning, hvilket vi gjorde fuldt ud. Vi benyttede os også af de mange gratis glæder som findes der. Vi lånte Angeles cykler og cyklede til en flod hvor der nogen gange er krokodiller, men ikke den dag. Men i stedet så vi en næsebjørn. Vi vandrede langs stranden, ialt 14 km til en anden strand, og blev selvfølgelig lidt røde i huden, trods solcreme faktor 25. Jeg var bussen til Nicoya sammen med Angela, hvor hun havde en masse ting der skulle købes, så jeg fik en fornemmelse af hvad leveomkostningerne er her. Absolut det dyreste sted i mellem Amerika, men alligevel billigere end Danmark. Hun fik bla. købt et nyt fjernsyn og da hun ikke har bil, tog vi den med i bussen.Vi var på vandretur med Angela tidligt om morgenen for at spotte fugle, hvilket også lykkedes, tilmed også brøleaber.

Vi har været på ferie i Costa Rica for 16 år siden, vi kan se en stor udvikling, der er stadig en stor gruppe af fattige, men landet gør det godt i forhold til at få uddannet børn og unge så de får en mulighed i livet.

De 6 dage er nu gået og det er tid til at komme videre, da vi også gerne vil opleve Nicaragua og Honduras de næste 4. Uger. Men vi kommer tilbage, det vil være perfekt at afslutte de 10 uger med Samara og Angeles store gæstfrihed. Vi har tilbudt hende at tage os af huset hvis hun skal på ferie, det gør vi gerne. Hun forlader helst ikke huset, hvis der ikke er nogen til at holde øje med den, da hun har oplevet indbrud og er overbevist om at det kan ske igen. 

Idag tog vi bussen først til Nicoya, dernæst til Liberia, her sover vi så i nat, inden vi tager bussen videre til Granada i Nicaragua imorgen.

Helt uventet dumpede vi ind i et kæmpe optog med måske 15 forskellige børne og ungdoms bands, der spillede på livet løs, på deres trommer og hvad de nu ellers havde at spille på. Vi fandt et godt sted hvor vi kunne sidde og få en øl, mens de marcherede forbi. Dejligt at se så meget liv og virkelyst.

1 Comment for this Travel blog entry

Kirsten Ravn Kjeldsen Says:

7 November 2017

Tak for den flotte beretning, fortsat god tur. Knus fra os.????????

vinther Replies:

11 November 2017

Tak Kirsten.
Ja vi må knibe os selv i armen engang imellem, vi har det super.
Hilsen fra os 2

Travelling Danes i Mellem Amerika

Travel blog by vinther

 


Fra den 3/10 - 16/12 2017rejser vi rundt i Panama, Columbia, Costa Rica, Nicaragua og Honduras.

visitors: 6,055

Currently in:

Leon, Nicaragua

Buy this Blog on CD!  More...


Makes a great gift for anytime!

Photo Album

 • Parade i...

  Samara beach

  Costa Rica

  Parade i Liberia.
 • Karin og...

  Samara beach

  Costa Rica

  Karin og Angela.
 • Angeles hus.

  Samara beach

  Costa Rica

  Angeles hus.
 • Karl på...

  Samara beach

  Costa Rica

  Karl på Samara Beach