Sign in or Create your own Travel blog
Select Location: 

View Entire Trip

Share |
    

[x]

Give a Gift of Full membership to this member!

Sunday 8 Oct
Panama City, Panama

Turen gennem Panama Canalen.

 

Turen gennem Panama Canalen.

Mange har sikkert en “ bucket list “, vi har ihverfald, på den er et af punkterne at sejle gennem Panama Canalen. Vi havde længe tænkt at det blev et krydstogt på et tidspunkt. Via internettet fandt vi ud af at det også var muligt på en dagstur, hvilket passede os meget bedre. Panama canal tours er en af de få operatører der sejler gennem, men kun 2 gange om måneden. Turen blev booked et par uger i forvejen, pris 1500 kr/person, men så var det også incl afhentning på hotel, guide, mad på hele turen og med bus tilbage til Panama City fra Colon der er slutpunktet ude ved Atlanterhavet. 

Canalen er et fantastisk bygningsværk, ialt på 80 km. Franskmændene startede projektet, men måtte efter 15 år give op, de havde nået 15 %, 28.000 arbejdere døde, specielt malaria slog mange ihjel, man viste ikke hvor sygdommen kom fra. Amerikanerne så en mulighed, overbeviste Panama om de skulle blive uafhængige af Columbia, som de var en del af. Amerikanerne fortsatte byggeriet og lavede en aftale der betød at de havde kontrollen i en 8 km zone på begge sider af kanalen. Canalen blev indviet i 1914 og først overgivet til Panama i 1999. Idag bidrager kanalen med 12 % af landets BNP. I 2016 var en udvidelse af Canalen færdig, et nyt sæt af sluser ved siden af de gamle. Skibene Idag er så store at mange ikke længere kan sejle igennem.

Det er dyrt at sejle igennem, men så sparer skibene også ca. 22 dage på havet. 

Et af de største containerskibe betaler ca.1.250.000 $ + diverse andre ting til lods, slæbebåde etc. Skibene skal ansøge senest 48 timer i forvejen, benytter man sig ikke af tilladelsen er pengene tabt. Der ligger hele tiden ca 80 skibe og venter, hver dag kommer ca 50 igennem. 

Vores tur tog 11 timer, det tager tid at komme gennem de 6 sluser hvor man på Atlanterhavs siden bliver løftet 26 meter op til Lake Gatun og derefter det samme ned igen til Stillehavet. Vores skib med plads til 400 syntes meget lille i forhold til de andre skibe. Vi fulgtes hele vejen igennem med et større container skib. Nogen steder er kanalen så smal at 2 store skibe ikke kan passere samtidig, et sted er kanalen skåret ind i bjergkammen der deler øst og vest helt oppe fra Canada og ned gennem Sydamerika, skulle være det eneste sted dette er muligt.

Absolut en oplevelsesværdig tur.

En god middag og tøjvask.

Ingen af os er specielt glade for at spise på restaurant. Vi kvier os ved at skulle betale hvad de koster at spise ude når vi er længere ture og ofte er omgivelserne upersonlige og kedelige.Så er dette meget bedre.Først besøg i det lokale supermarked. Her blev der købt god carmanere vin fra Chile, flutes, guacamole og barbecue stegt kylling. Hjem til hotellet, op på tagterrassen med udsigt til Panama Citys skyline, som er flot i mørket. Og så sidde der og hygge med egen mad og vin i 25 grader. Det fås ikke bedre.

Vi har virkelig begrænset os hvad angår bagage, 12 kg hver i rygsæk. Så der må vaskes tøj ind imellem. Det var dog ikke noget problem Idag hvor solen skinner og der er 30+ grader. Tøjet blev lagt ud på stol ved poolen og efter 1 time var det tørt. Karl har dømt afslapning idag, dvs ingen udflugter. Men det er nu heller ikke dårligt at arbejde på den eftertragtede brune farve.

0 Comments for this Travel blog entry

Travelling Danes i Mellem Amerika

Travel blog by vinther

 


Fra den 3/10 - 16/12 2017rejser vi rundt i Panama, Columbia, Costa Rica, Nicaragua og Honduras.

visitors: 5,056

Currently in:

Leon, Nicaragua

Buy this Blog on CD!  More...


Makes a great gift for anytime!

Photo Album

 • Panama canal

  Panama City

  Panama

  Panama canal
 • Panama canal

  Panama City

  Panama

  Panama canal
 • Panama canal

  Panama City

  Panama

  Panama canal
 • Miraflores...

  Panama City

  Panama

  Miraflores locks