Sign in or Create your own Travel blog
Select Location: 

View Entire Trip

Share |
    

Thursday 12 Oct 2017
Bogota, Colombia

Bogota, Columbia

 

 

Bogota, Columbia.

På Vores tur til Syd Amerika i 2014, fravalgte vi Columbia. Vi mente ikke det var sikker at rejse i landet pga. narkobaroner, kidnapninger etc. Efterfølgende har vi mødt flere der har omtalt landet positivt og regeringen har lavet fredsaftale med FARC, så nu tør vi godt. Vi har fået fortalt og også selv følt, at den enkelte columbianer gerne vil, at besøgene får et godt indtryk, så deres dårlige ry ændres.

Da der ingen veje er mellem Panama og Columbia pga. uigennemtrængelig jungle, måtte vi flyve med Avianca Airlines fra Panama City til hovedstaden Bogota den 9/10. Byen ligger i 2600 meters højde, har forholdsvis få højhuse, men da der bor ca 10 mill mennesker, er byen spredt ud over et enormt område. Vores indtryk af byen er positivt, renere og mere spændende end Panama City. Den indre bydel er charmerende med brostensbelagte gader, der er mange åbne pladser, og vi føler os på ingen måde usikre. Der er hjemløse og tiggere på gaden, men det er ikke det dominerende gadebillede. Vi havde forventet det sædvanlige Syd Amerikanske kaos der præger storbyer.

Vi har sat os for udelukkende at benytte offentlig transport, det er lykkedes, men godt nok et svært system at hitte rede i. Der er udelukkende busser, nogle kommer hurtigt frem da de har deres egne veje, andre tager lang tid, da trafikken er tung. Bedst som man tror nu har man styr på det, så stopper bussen alligevel ikke der hvor man tror. Men vi fik stor hjælp af lokale, bare vi så lidt tvivlende ud, var der straks hjælp. Kommunikationen foregik på Karls udmærkede spansk eller når det blev for svært iblandet sparsomt engelsk fra deres side.

Vi slap ikke for højdesyge, det hævner sig at bevæge sig for hurtigt op i højden, så det første døgn havde vi henholdsvis hovedpine/kvalme og en følelse af ikke at kunne få luft når vi skulle sove.

Da vi befinder os oppe i højderne er vejret også køligere, selvom vi er tæt på ækvator, omkring 15-20 grader. Det er regntid, så hver eftermiddag kommer der en ordentlig skylle, ellers føles det meget behageligt.

Af ture har vi været på Mont Monzerat på 3200 meter der ligger lige i udkanten af byen, man kommer derop med kabeltog, herfra er der en fantastisk udsigt over byen.

Vi har også benyttet os af Free City Walks, en guidet tur rundt i byen, med informationer om historie, mad, drikke, livet og kunst. Konceptet findes i mange byer og er altid en guldgruppe af info. Man betaler det man synes i drikkepenge for turen.

En tur på guld museet blev det også til, her er en enorm samling af guldskatte gennem tiderne, ihvertfald det som spaniolerne ikke har stjålet.

Imorgen tager vi bussen videre til Manizales, en tur på 7-8 timer, hvis ellers vi finder den rette busstation og bus. Vi har troen på det lykkes, vi har en plan. Har booket overnatning på en kaffefarm nogle dage.

1 Comment for this Travel blog entry

Wilco and Gitty Says:

15 October 2017

Hi Karl and Karen,

Good to read that you are back on the road again!! We are jealous, although at the moment we are not complaining, being in Nepal.
We can not understand everything,but some parts are kind of readable :)
We hope you have a fantastic

vinther Replies:

18 October 2017

Hi Wilco and Gitty. Good to hear from you and hear that you are in Nepal. Actually we have done a lot of travelling this year. 7 new countries until now and 2more to come in this trip:-) Plus 6 weeks in Ilulissat. We are in Ilu. apr, maj and june 2018.

Travelling Danes i Mellem Amerika

Travel blog by vinther

 


Fra den 3/10 - 16/12 2017rejser vi rundt i Panama, Columbia, Costa Rica, Nicaragua og Honduras.

visitors: 6,071

Currently in:

Leon, Nicaragua

Buy this Blog on CD!  More...


Makes a great gift for anytime!

Photo Album

  • Bogota set...

    Bogota

    Colombia

    Bogota set fra Mont Monzerat

Travel blogs from Bogota

View all entries for this trip »