Sign in or Create your own Travel blog
Select Location: 

View Entire Trip

Share |
    

Saturday 11 Nov 2017
Granada, Nicaragua

Nicaragua, Granada og de mange vulkaner.

Nicaragua, Granada, aktive vulkaner.

Nu venter Nicaragua, vi har store forventninger til landet med de mange vulkaner, hvoraf nogle er aktive. Afsted med Tica bussen fra Liberia i Costa Rica, med 5 timers kørsel til Granada i Nicaragua. Grænse formaliteterne blev klaret uden problemer. ingen steder i Mellemamerika kræves visa på forhånd, man får automatisk 90 dage. Men det er altid kaotisk ved grænseovergange, det kan være svært helt at vide hvor man skal henvende sig. For at komme ud af Costa Rica måtte vi betale 8 $ og for at komme ind i Nicaragua 14 $. Fordelen ved at køre med Tica bus er dels at chaufføren hjælper og at der er andre udlændinge. Uanset hvilken transport form vi vælger er det billigt og busserne er komfortable. Granada ligger ca. 2 timer fra grænsen. Selvom der bor 100.000 her, føles det ikke som en storby. 

Denne gang har vi lejet en airbnb lejlighed, hvilket fungerer perfekt. Granada er virkelig smuk, spansk kolonistil, mange listige steder inde bag facaderne. 

Årstiden vi rejser på er perfekt selvom det er i slutningen af regntiden, ser vi ikke meget regn, men temperaturen er omkring de 30 grader, hvor det om sommeren kommer op omkring de 40-45 grader. Så bliver det nok lidt svært at klare for os nordboere. Vi har pool, så når vi er ved at koge over, tager vi en afkølende dukkert. Hvor priserne i Costa Rica var i den høje ende, er de her noget lavere. Nicaragua hører til blandt de fattigste lande og ofte ødelægges fremskridtet af naturkatastrofer. 

Vores oplevelses tema her i landet er udnævnt til at være vulkaner. Med næsten 30 mere eller mindre aktive vulkaner er der gode muligheder.

Første vulkan var Masaya, der ligger ca 30 km fra Granada. Sidst på eftermiddagen kørte vi afsted i minibus til kraterkanten. Masaya var sidst i udbrud 2012, men i bunden af krateret 450 meter nede er der åbent til jordens indre, hvor magmaen flyder konstant. Imponerende syn og første gang vi har stået og bogstavelig talt kikket ned i et aktiv vulkankrater. Man bliver ydmyg og kan ikke lade være med at tænke, hvad der ville ske hvis den pludselig kom i udbrud. Vi ville være temmelig udsatte. Falder man udover rækværket, falder man direkte ned i krateret. I tiden før spanierne kom til landet, ofrede man kvinder og børn til vulkanen for at holde den i ro. 

Det blev også tid til en lille cykeltur langs med Nicaraguas største sø, Lake Nicaragua.

Her stødte vi på et sjov sted “ Inuit kayak rent”. Vi spurgte ejeren, hvorfor dette navn og det var såmænd fordi han havde stor respekt og kærlighed til inuiterne, der var de første til at bygge kajakker. Iøvrigt hedder det førende is mærke her, eskimo is. Så Grønland er repræsenteret her i Nicaragua.

Når vi rejser har vi en helt anden døgnrytme end derhjemme. Når klokken bliver 21 sover vi, når hanen galer mellem kl. 5-6 står vi op. Måske fordi den bedste temperatur på dagen er om morgenen og det er der hvor fuglene er mest aktive. Eller er det måske fordi vi trættes af solen og de mange nye indtryk i løbet af dagen?

Selvom vi får lært noget spansk stille og roligt, kan det også give misforståelser. En dag købte vi i et supermarked en pakke med 2 lækre bøffer, uden på pakken var et lille logo med en ko og teksten lød på Caballo. Karl sagde godt nok at det var hest, men kunne ikke overbevise mig, så købt blev de. 

Bøffen smagte godt og var dejlig mør, men hest var det. 

Temaet er jo vulkaner, så en ny en måtte bestiges, denne gang Vulkan Mombacho, der ligger ca 20 km udenfor Granada. Efter at have undersøgt de forskellige turoperatørers priser, var deres priser for turen ca 90 US$. 

Men kan vi spare penge så gør vi det. Ved lidt internet søgning fandt vi ud af at vi kunne gøre turen selv, lidt mere anstrengende men ok at få rørt benmusklerne. Først lokal chicken bus (tidligere skolebus i USA, men nu lokalbus i Nicaragua) til parkindgangen, pris 3 kr, derefter gik vi 5 km og 800 m stejlt opad, hvilket var lidt hårdt for hjerte og lunger. Vel oppe blev vi belønnet med fin udsigt over fjerne rygende vulkaner, byen Granada og den store sø.  Vi kunne gå turen rundt langs kraterkanten. Vulkanen er ikke aktiv, men et enkelte steder kom der varm damp op af huller og sprækker, så vulkanen sover bare. Ved et udbrud for 350 år siden, blæste toppen af og dannede utallige små øer i søen der ligger for foden af vulkanen. 

Turen ned var hårdt for ben og knæ. Indgangsbilletten til parken kostede 14 $, så vi sparede lige ca 70 $. Og så er det sjovere at køre med de lokale i bus, end med en flok turister som os selv.

Vi nærmer os tiden hvor vi skal beslutte om vi vil til Honduras, vi har fået mange advarsler mod at gøre det, kriminaliteten er høj, incl væbnede røverier, kidnapninger og   sexuelle krænkelser. Men vi havde også hørt meget dårligt om Columbia og det passede ikke. 

Alligevel gik vi på det britisk udenrigsministeriets rejsevejledning for Honduras. Her kunne vi læse at der er valg den 26/11, og man forventer optøjer både før og efter, så det gjorde udslaget, vi tager ikke til Honduras i denne omgang, men bruger noget mere tid her i Nicaragua i stedet. Her skal vi mere forholde os til et evt. Jordskælv. De har ca 70 om året og det er nu 30 dage siden der sidst har været et. 

Idag den 11/11 tager vi videre til byen Leon, længere nordpå i Nicaragua.

Nye vulkaner venter :-)

0 Comments for this Travel blog entry

Travelling Danes i Mellem Amerika

Travel blog by vinther

 


Fra den 3/10 - 16/12 2017rejser vi rundt i Panama, Columbia, Costa Rica, Nicaragua og Honduras.

visitors: 6,084

Currently in:

Leon, Nicaragua

Buy this Blog on CD!  More...


Makes a great gift for anytime!

Photo Album

 • Granada

  Granada

  Nicaragua

  Granada
 • Klar til...

  Granada

  Nicaragua

  Klar til cykeltur
 • Inuit kajak

  Granada

  Nicaragua

  Inuit kajak
 • Granada

  Granada

  Nicaragua

  Granada