Sign in or Create your own Travel blog
Select Location: 

View Entire Trip

Share |
    

[x]

Give a Gift of Full membership to this member!

Tuesday 31 Oct
Bogota Colombia, Colombia

Retur i Bogota

Retur til Bogota.

Vi tog afsted i 30 graders varme fra Santa Marta med Vivacolumbia til Bogota. Flyselskabet er syd Amerikas svar på Ryanair, fandt vi ud af. Vi havde ikke fået printet vores boardingpas før afgang, da vi ikke har adgang til printer og vi læste betingelserne som om et Eprint var ok, men det var det ikke, så 150 kr at betale, surt når billetten ellers var billig. Da vi landede i Bogota faldt temperaturen lige 15 grader og da det tilmed begyndte at regne blev det noget koldt. Så koldt at værten på Casa Galeria i bydelen La Candelaria tilbød at lave en varmedunk til os. Det behøver vi nu ikke, vi måtte forklare at vi er vant til disse temperaturer og har hinanden som varmedunk. I stedet lavede hun en varm toddy til os, det var nu ikke dårligt. 

La Candelaria er den ældste del af byen, hvor man har gjort meget ud af at holde de gamle huse i kolonistil og give området atmosfære. Men her lørdag aften virker det lidt uhyggeligt. Vi finder senere ud af hvorfor, nemlig at det er Halloween, folk fester og er klædt ud, meget uhyggeligt og fantasifuldt. 

Søndag tog vi med på en organiseret tur med Bogota bike tours. Vi var 14 på turen + guide og  cykelmekaniker på hver vores mountainbike. Heldigt for os at det var en søndag, det er nemlig bilfri dag i store dele af byen. Der var ikke så mange biler at passe på, mere andre cyklister og gående. Vi fik cyklet ca 20 km, så endnu en del af Bogota. Var på kafferisteri, frugtmarked og fik et spil af den lokale sport. Spillet går ud på at man skal kaste en tung diskos og ramme nogle trekanter med dynamit der eksploderer alt imens man drikker øl. Der er en overflod af frugt, mange vi aldrig har set og smagt. Vi viste ikke at der fandtes adskillige forskellige passionsfrugter, hvilket er blevet vores ynglingsfrugt.

Højdesyge er vi stort set sluppet for denne gang, måske fordi vi for 3 uger siden var her længe nok til at få opbygget flere røde blodlegemer.

Vores 3 uger i Columbia er slut, imorgen flyver vi tilbage til Panama City.

Columbia har virkelig været en positiv overraskelse. Vi har mødt så meget venlighed og oprigtig interesse i at få os til at synes om deres land, og ikke mindst et stort ønske om at vi tager tilbage og får andre til at komme. De er kede af deres dårlige ry. Naturen og landskabet har været mega flot, al slags klima afhængig af om man er ved kysten, i bjergene eller på sletterne. Infrastrukturen er velfungerende både busser og fly. Det er ikke mega billigt, men ok. Columbia blev iøvrigt mit land nr 59 så nu kan jeg søge om optagelse i de berejstes klub.

Vi skal kun tilbage til Panama City en enkelt nat, hvorefter vi flyver videre til San Jose i Costa Rica. Herfra tager vi bussen 4 timer til Samara Beach ved stillehavskysten hvor vi skal besøge min tante Angela et stykke tid. Jeg har ikke set hende i 41 år, ikke siden jeg forlod hende og min onkel`s hjem i Victoria på Vancouver Island, efter at have boet hos dem 1 år. Nu bor hun så heldigt nok i Costa Rica.

0 Comments for this Travel blog entry

Travelling Danes i Mellem Amerika

Travel blog by vinther

 


Fra den 3/10 - 16/12 2017rejser vi rundt i Panama, Columbia, Costa Rica, Nicaragua og Honduras.

visitors: 5,053

Currently in:

Leon, Nicaragua

Buy this Blog on CD!  More...


Makes a great gift for anytime!

Photo Album

 • Karl...

  Bogota Colombia

  Colombia

  Karl forsøger at ramme dynamit.
 • Gadebillede

  Bogota Colombia

  Colombia

  Gadebillede
 • Frugtmarked

  Bogota Colombia

  Colombia

  Frugtmarked
 • Cykeltur i...

  Bogota Colombia

  Colombia

  Cykeltur i Bogota

Travel blogs from Bogota Colombia

View all entries for this trip »